Hus & Have 10. august 2019

Helstegt dyrekølle

by Sillerslev Posten

Opskrift på helstegt dyrekølle tilberedt på gasgrill ved indirekte varme.

Dyrekøllen blev tilberedt hel med ben, jeg startede med at pudse den af for diverse hinder og sener (samme princip som ved en mørbrad)

Grillen skal tændes og varmes op til 250 grader inden dyrekøllen lægges på.

Opskrift:

Læg dyrekøllen i en grillbakke (stor nok til at rumme dyrekøllen)

Pensl dyrekøllen med olivenolie og krydr med salt og peber på begge sider

Læg hele hvidløgsfed, timianstilke og hele enebær under dyrekøllen

Læg baconskiver på oversiden af dyrekøllen

Brun køllen i 15 minutter ved 250 grader

Dæmp varmen til 150-160 grader

Hæld en øl i grillbakken, og lad køllen stege til du synes den er færdig.

En kernetemperatur på ca. 70 grader burde passe, den fik nok lidt mere, men kødet var super godt og mørt.

Lad dyrekøllen hvile 20-25 minutter inden der skæres for.

Sauce: Sigt skyen fra grillbakken og lade den koge, spæd med piskefløde og den kødsaft stegen smider mens den trækker, jævn med maizena og smag til efter behag.

Blev serveret med kogte nye kartofler og broccolisalat.